HORSE poker

HORSE poker je varijacija pokera koja se sastoji u igranju 5 odvojenih igara u predodređenoj rotaciji.

Igre koje se igraju su:

  1. Hold’em (H)
  2. Omaha (O)
  3. Razz (R)
  4. Seven Card Stud (S)
  5. Seven Card Stud Eight or Better (E).

Menjanje igara se vrši ili posle određenog broja odigranih ruku ili posle nekog određenog vremena izraženog u minutima ili satima.

Činjenice

Igrači2-8
Uzrast18+
Karte52
Špilstandardni

Cilj igre

Kao i u svakoj drugoj igri, cilj igrača u HORSE-u je da osvoji novac. Postoje dva načina da se dobije ruka u HORSE-u:

  1. Možete da Bet-ujete toliko da primorate sve ostale da Fold-uju
  2. Možete da pokažete najbolju ruku na Showdown-u. Da bi povećali vaše šanse za pobedu u HORSE-u morate biti dobri u svih pet igara, a takođe morate biti u stanju da se brzo prilagodite svakoj promeni igre za stolom.

Pravila igre HORSE poker

HORSE poker se uvek igra u Fixed limit varijanti i može biti najviše 8 igrača za stolom, zato što Seven Card Stud može da podrži najviše 8 igrača (pošto svaki igrač dobija više karata, može lako doći do situacije da se ceo špil potroši kada bi bilo 9 igrača za stolom).

HORSE stolovi se označavaju prema veličini Bet-a. Na primer, 1$/2$ sto će imati mali Bet od 1$ i veliki od 2$. U zavisnosti od toga koja igra se trenutno igra, mogu se koristiti Blind-ovi ili Ante-ovi. Menjanje igara se vrši ili posle nekog određenog vremena ili posle određenog broja odigranih ruku.

Rotacija igara

Mnogi kazino i poker sajtovi drugačije barataju sa smenjivanjem igara. Na primer, u WSOP HORSE-u svaka igra se igra jedan sat, pa se prelazi na sledeću. Sa druge strane, na mnogim poker sajtovima, npr. PokerStars, igre se menjaju na svakih pet odigranih ruku, što ima za posledicu da se igra menja na otprilike svakih 5 min.
Ovo veoma utiče na samu igru jer, na primer, specijalisti za Hold’em mogu da se nakupe čipova dok traje taj sat Hold’em-a i da posle čuvaju te čipove dok se igraju druge igre. Ali ako se igre menjaju svakih 5 minuta morate svaku igru da igrate dobro ili nikad nećete uhvatiti ritam igre.

Varijacije HORSE

Pored HORSE-a i druge mešane igre su postale popularne u poslednje vreme. Neke od varijanti uključuju HOSE, koji je isti kao HORSE samo se ne igra Razz. Takođe, sajtovi su promovisali nove igre: HA (Hold’em i Pot Limit Omaha Hi), HO (Hold’em i Limit Omaha Hi/Lo), HOE (Hold’em, Omaha Hi/Lo i Stud Hi/Lo) i OE (Omaha Hi/Lo i Stud Hi/Lo).

Osnovne strategije

Jedna od strategija HORSE-a je da što više iskoristite vreme kada se igra ona varijacija pokera u kojoj ste dobri, i u isto vreme da izbegnete velike gubitke u igrama u kojima ste slabiji. Tako npr. ako ste dobri u Omahi ali vam Seven Card Stud ne ide, pokušajte da pobedite u što više ruku kada se igra Omaha da bi vam runda kada se igra Seven Card Stud donela što manje štete. Svakako, apsolutno najbolja strategija za HORSE je da ste dobri u svim igrama. Ovo zahteva dosta vežbanja i veliku količinu utrošenog vremena i energije.

HORSE se ipak ne vrti samo oko specifičnih strategija, on takođe uzima u obzir i mogućnost igrača da se usredsredi i “menja brzine”. Da bi bili dobar HORSE igrač, ne trebate samo da znate da u potpunosti igrate svaku igru, već i da znate koje su vaše slabosti u igri, a takođe i one od vaših protivnika.

NAJPOPULARNIJE IGRE

Magarac

Žandari

Lažeš

Briškula