Pitka igra

Pitka igra je kartaška igra koja se igra uz alkohol. Zamišljena je tako da strateškim putem igrač natera protivnika da popije više alkohola od njega samog.

Pitka igra se igra uz istoimene karte, koje se mogu naći na internet prodavnicama.

Ova igra garantuje dugotrajnu i kvalitetnu zabavu, sa različitim ishodom.

Činjenice

Igrači3-8
Uzrast18+
Karte100
ŠpilPitka igra

Pravila igre

Potrebno je pre početka igre izmešati i postavite sve karte na gomilu sa licem okrenutim nadole. Neophodan je dogovor ko prvi igra i u kom smeru teče igra. Potom jedan po jedan igrač okreće svaku kartu i izvršava zadatak.

U igri postoji 4 vrste karata: singl, akcija, moć i specijalne karte.

Singl karta

Odnosi se na izvršenje zadatka u kojoj učestvuje igrač koji je izvukao kartu i to sam ili sa nekim ali samo ukoliko je na karti tako označeno. Ukoliko posedujete specijalnu kartu, ona Vas može izvući ovog zadatka.

Primer:

U singl karti ste izvukli “snajpera”. Na karti stoji pravilo koje treba da se ispoštuje, a ono glasi: “Gađaj nekog ovom kartom. Ako uspeš da pogodiš, protivnik pije. U suprotnom, ti piješ. “

Akcija karta

Učestvuju svi igrači, jer u pitanju su mini igre za sve učesnike ove igre. Ukoliko posedujete specijalnu kartu, ona Vas može izvući ovog zadatka.

Primer:

U akcija karti ste izvukli “poplavu”. Na karti je ispisano pravilo: “Sve je poplavljeno. Ko poslednji podigne noge, pije.”

Moć karta

Kao i u životu, moć Vam omogućava vladanje nad većinom. Ukoliko posedujete specijalnu kartu, ona Vas može izvući ovog zadatka koji Vam nameće vladar ove kartice.

Primer:

U moć karti ste izvukli “napad”. Neophodno je da sami odlučite ispred kog igrača ćete staviti ovu karticu, a on zauzvrat mora da izvuče 2 karte.

Specijalna karta

Sve specijalne karte čuvate kod sebe u toku igre sem onih koje su kazna za Vas. Te morate izvšiti. Inače, ove karte ne pokazujete drugim igračima do onog momenta dok ne odlučite da je iskoristite. Kada se iskoristi, ta karta se vraća nazad u špil. Specijalna karta Vas može izvući svakog zadatka ili Vas može lišiti svega što imate.

Primer:

Ukoliko izvučete specijalnu kartu “treće oko”, imaćete mogućnost da vidite tri naredne karte u špilu, ali i da namestite sledećem igraču kartu za izvlačenje.

Savet- Igrati na cug, nikako na celu čašu. Pravila možete i sami smišljati, uz malo kreativnosti i koju kap alkohola.

NAJPOPULARNIJE IGRE

Magarac

Žandari

Lažeš

Briškula